Passeig de Manuel Puigvert

que fer

Passeig de Manuel Puigvert

UN ESPAI EMBLEMÀTIC DE PASSEIG I ESBARJO

Just a tocar de la platja, on el bullici dels carrers i les botigues deixa pas al so i l’olor de les onades, hi ha el tresor més ben guardat de la ciutat: el passeig de Manuel Puigvert. És l’espai d’esbarjo calellenc per excel·lència i un dels llocs amb més encant, vorejat per grans plataners centenaris que tenyeixen de verds i ocres el paisatge litoral de la ciutat.

Projectat a finals del segle XIX, el passeig de Manuel Puigvert porta el nom de l’alcalde que el va fer possible i forma part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Tranquil i harmoniós, el passeig s’esten paral·lel a la platja i mira al mar, amb elegància, a través de la barana modernista de Jeroni Martorell. Un estil captivador que encara avui conserva i que enamora a tothom per igual.

Per a les parelles que volen fer un passeig romàntic i tranquil de capvespre, per a les famílies amb nens que cerquen diversió a l’aire lliure les tardes d’estiu, per als fans de les trobades culturals... el passeig de Manuel Puigvert és el lloc preferit per locals i visitants, durant tot l’any.

Les passejades d’hivern tenen un escant especial, una màgia que pinta de grisos i blaus el passeig a cada passa que fem sota els arbres despullats. La filera de plataners ens acompanyen al llarg de l’avinguda i ens dibuixen un paisatge relaxant, ideal per caminar o fer esport. Per als més curiosos, cada diumenge al matí el passeig esdevé un punt de trobada per a tots els amants de les antiguitats i el col·leccionisme.

Arribada la primavera, la bellesa dels arbres brilla més que mai i l’olor de natura impregna l’aire per tot arreu. Els nens juguen, els avis xerren i s’omplen les terrasses de gent. També hi ha cobles, sardanes i trobades de roll and roll! Un esclat d’energia i colors que amb la calor se suavitzen, quan la vida s’alenteix i arriba el moment de gaudir de les tardes d’estiu sota l’ombra dels plataners centenaris del passeig. Les nits d’estiu a l’aire lliure prenen forma de revetlles, celebracions i concerts d’havaneres que doten aquest indret d’un caliu especial, a la llum de la lluna i vora el mar.

L’encant del passeig s’intensifica amb la tardor, i és en aquesta època quan gaudim de les tradicionals caminades entre les fulles grogues i marrons. A finals de setembre, el passeig de Manuel Puigvert es converteix en l’escenari privilegiat de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, el gran esdeveniment cultural i comercial de la comarca. I amb el mateix esperit dinàmic, li pren el torn l’Ironman Barcelona que omple el passeig de triatletes viguts d’arreu del món. Petits i grans, tots gaudim d’aquest no parar tan propi de la nostra ciutat. I trobem en aquest privilegiat passeig, a prop del mar, un petit paradís calellenc!

NO ET POTS PERDRE...

  • Fira de Calella i l’Alt Maresme
  • Trobada d’intercanvi i col·leccionisme
  • Screamin’ Festival
  • Scooter Meeting Calella
  • Espectacles per a la mainada a l’estiu
  • Cicle de sardanes a la fresca
  • Nit d’havaneres

INFORMACIÓ D’INTERÈS

  • Nom: Passeig de Manuel Puigvert
  • Adreça: Anselm Clavé, s/n

Altres activitats

també et poden interessar