Parc Dalmau

que fer

Parc Dalmau

Un espai natural vinculat a la ciutat

L'ajuntament constitucional que va presidir el Sr. Jaume Dalmau i Llibre, fent un gran exercici de visió de futur, va adquirir l'any 1929 la finca, les cases, l'horta i el bosc de pins anomenat "Can Pelayo" amb la finalitat de destinar-lo a parc municipal, essent arquitecte municipal el Sr. Jeroni Martorell Terrats. Tot plegat, un esplèndid paratge de més de 10 ha de recorregut fàcil, gràcies als camins i corriols expressament indicats.

Les obres, executades al llarg del període de 1943-1948 per l'ajuntament que va presidir el Sr.Manuel Alabern i Romaní, van permetre jugar amb els pendents naturals del terreny i l'arbreda de l'antic bosc, dissenyant zones geomètriques de jardins, avingudes, porxades i bonics racons. 

Un indret de trobada cultural i natural 

D'ençà la seva construcció, el Parc Dalmau ha acollit tota mena de manifestacions culturals i populars. A l'espai conegut com el Pati de l'Ós té lloc, el primer diumenge de juny, la celebració de l'Aplec Sardanístic de Calella, conegut com l'Aplec Pairal de Catalunya. Allà, a l'entorn d'una rotllana, agafats de les mans, els visitants poden puntejar les notes de la sardana, considerada la dansa nacional de Catalunya, molt arrelada en els calellencs. 

L'itinerari botànic 

El Parc Dalmau presenta dos tipus de vegetació: a la part baixa enjardinada hi abunden els plàtans, que amb les seves denses capçades de fulla caduca ombregen i refresquen l'estiu; a la part alta hi predomina un bosc pròpiament mediterrani amb pins pinyers, alzines i brolles. L'itinerari botànic s'agafa passada la font dels Lleons, al tram central del parc, i és una mostra de la vegetació més natural. Hi creix un potencial alzinar mediterrani amb aladerns, alzines, arboç i lligabosc, s'olora a romaní, i s'escolten les mallarengues. Hi trobarem indrets per al repòs, el lleure i el gaudi de la natura. 

Tardes a la fresca 

Avui el Parc Dalmau ha esdevingut un indret d'ombrívoles arbredes, un indret de raconades idíl·liques, amb flors multicolors, fet a propòsit per als amants de les passejades. És el contrapuntideal per combinar amb harmonia perfecta el gaudi de les platges de Calella. La configuració del parc convida a passar l'estona seient en un banc, sota la frescor dels arbres o escoltant el xiuxiueig d'un brollador. El moviment de les branques o la mainada que juga contribuiran a fer del pas del temps unes hores de distracció. I especialment, a les tardes d'estiu s'hi poden fer boniques passejades entre pins i racons amb escultures bellament concebudes i fonts per assadollar la set. 

Un espai ideal per gaudir de les tardes d'estiu en família 

El Parc Dalmau és un espai lúdic a ple aire on queda reflectida també la marca de "Destinació de Turisme Familiar" on es poden trobar espais amb instal·lacions de jocs infantils adequats per als més petits, amb els típics gronxadors i tobogans de modern disseny, mentre que al Pati de l'Ós hi ha jocs més nous, que conviden a la imaginació i l'aventura. 

Ubicació

Consulteu aquí la ubicació del Parc Dalmau.

INFORMACIÓ D'INTERÈS

  • Nom: Parc Dalmau
  • Adreça: L'entrada principal la trobareu junt a l'oficina de turisme (Sant Jaume, 231)

Altres activitats

també et poden interessar