Museu del Turisme

que fer

Museu del Turisme

El Museu del Turisme, únic al món!

El Museu del Turisme de Calella neix com una proposta museística única al món que té com a objectiu mostrar de manera atractiva, didàctica i participativa la història del turisme i els seus efectes socioculturals i econòmics a nivell global. La visita al Museu del Turisme (MUTUR) proposa un passeig a través de la història del turisme, explicant des de les rutes dels primers viatgers i exploradors fins a l’actualitat del sector. A més, a través del recorregut pels diferents espais del MUTUR, el visitant serà partícip d’una aproximació emocional a tot el que el viatge representa pel que fa al descobriment de noves maneres de fer i pensar i l’enriquiment que suposa el fet de viatjar.

El Museu del Turisme s’incorpora al patrimoni Cultural de Catalunya, una destinació que l’any 2015 va rebre 16,7 milions de turistes estrangers. La destinació catalana ja és entre les principals destinacions turístiques d’Europa i s’està treballant per ser-ho també entre els referents de turisme de qualitat a nivell mundial. L’equipament sorgeix de la necessitat de crear i donar valor al turisme i al patrimoni, consolidar un centre de referència per a la recerca i divulgació del sector turístic, fomentar la cultura del turisme i crear un centre per a l’activitat ciutadana, pensat i concebut amb vocació de servei públic i com a centre pedagògic referent. 

El turisme com a motor econòmic, el turisme com a aparador de la nostra cultura i de cada un nosaltres, el turisme com a reivindicador del nostre patrimoni social i cultural; per tot això i més, el turisme mereixia aquest homenatge que és el MUTUR.

El MUTUR es basa en tres pilars:

-Equipament museístic: el MUTUR és un equipament pensat per a crear patrimoni a partir de la valoració del turisme com una activitat econòmica i social constitutiva de valor patrimonial.

-Centre de recerca i documentació: el MUTUR es vol constituir en un centre de referència nacional per a la recerca i divulgació documental del turisme.

-Espai de dinamització i educació: el MUTUR es presenta com un espai per al foment de la cultura del turisme. El Museu oferirà diverses propostes educatives i pedagògiques dirigides a diferents públics com els escolars. El projecte educatiu del MUTUR té com a objectiu posar en valor el fenomen del turisme i subratllar les seves aportacions a l’economia, la societat i la cultura (local i global).

HORARIS

 • De l'1 de maig al 14 d'octubre: de dimarts a dissabte de 17 a 21 h.
  Diumenge i festius d’11 a 14 h i de 17 a 21 h.
 • Del 15 d'octubre al 30 d'abril: Dissabtes de 17 a 20 h.
  Diumenge i festius d’11 a 18 h.
 • Tancat els dies 1 de gener, 25 i 26 de desembre. 

PREU

Entrada normal: 2,00 € 
Entrada reduïda: 1,00 € 
Entrada combinada: Museu + Far + Refugi: 3,50 € 

Informació d'interès

 • Nom: Museu del Turisme (MUTUR)
 • Adreça: Fàbrica Llobet-Guri - C/ Sant Pere, 122-140
 • Contactar: m.calella@diba.cat
 • Telèfon: +34 93 769 51 02

Enllaços:
www.museudelturisme.cat

Altres activitats

també et poden interessar