Revetlla de Sant Joan

que fer

Revetlla de Sant Joan

Des de temps antics, donem la benvinguda al solstici d’estiu amb celebracions de foc. Encenem fogueres la nit més curta de l’any en honor al sol i per allunyar els mals esperits, i és costum desfer-se d’estris i trastos vells com a símbol de renovació de la vida i purificació. La nit de Sant Joan és una nit màgica en què la ciutat vesteix les seves millors gales per rebre el nou estiu que tot just acaba de començar, amb focs d’artifici, bengales i balls fins a la matinada.

La nit del 23 de juny, revetlla de Sant Joan, és una nit plena de rituals i d’una gran tradició al nostre país. El foc, els petards i les coques són elements imprescindibles per a la celebració d’aquesta festa que inaugura la calor on calellencs i visitants comparteixen en una nit molt especial.

Tot comença amb l’arribada de la flama del Canigó, símbol de la identitat cultural catalana, amb el foc provinent del cim d'aquesta muntanya i amb el qual encenem la gran foguera al passeig de mar de la ciutat. Les bengales i els focs de colors esclaten al voltant de la foguera i, entre alegria i rialles, comença la revetlla popular! Les llums i les banderoles acaben de guarnir la festa en què es costum sopar amb familiars, amics, coneguts i visitants. Vora mar sota els estels és el lloc ideal per compartir la tradicional coca de Sant Joan i fer un brindis pel nou estiu que encetem amb il·lusió. La bona companyia i el cava ben fresc acompanyen a la perfecció aquests moments de felicitat.

Així com diu el mestre Sisa,... “Benvinguts, passeu, passeu, de les tristors en farem fum, que casa meva és casa vostra si és que hi ha... casa d’algú!”

Bona revetlla per a tothom!

NO ET POTS PERDRE...

  • Al passeig de Manuel Puigvert, rebuda de la Flama del Canigó.
  • Encesa de la foguera
  • Sopar popular
  • Música i ball

INFORMACIÓ D'INTERÈS

  • Data: 23 de juny
  • Lloc: Passeig de Manuel Puigvert
  • Horari: 21.15 h
  • Preu: Gratuït

Altres activitats

també et poden interessar