Rutes de natura

que fer

Rutes de natura

Caminant pels contraforts del Montnegre

On el verd i blau es fonen, en plena natura, podreu gaudir d'un dels millors moments que sens dubte alimenten l'ànima! Us convidem a descobrir la flora i fauna d'un indret que integra en plena harmonia mar i muntanya a redós dels contraforts del Parc Natural del Montnegre Corredor.  

Ruta de l'Esquirol

Reconeixem les palmeres datileres i els plàtans, les denses capçades dels quals ombregen i refresquen el passeig de mar a l'estiu. Al Parc Dalmau trobarem indrets per al repòs, el lleure i el gaudi de la natura. Hi predominen els pins pinyers amb la forma típica de para-sol a la capçada, plens de pinyons que alimenten els nombrosos esquirols. Sota la seva ombra hi creix un potencial alzinar amb aladerns, alzines i hi volen les mallerengues. 

Ruta del Corb Marí 

Vora mar cal destacar la vegetació mediterrània formada per santolines, gazànies, tamarius... Des del mirador de les roques es poden observar corbs marins assecant-se a les roques i gavines. Al voltant de la talaia de les Torretes trobarem un mosaic de brolla silícica i pinedes amb estepes borreres, caps d'ase, ginestes i pins pinyers, i ocells com el tallarol capnegre, rupits o merles.

Ruta de la Guilla

Trobarem una rica representació de flora mediterrània, dominada per alzines sureres, brollers i estepars arbrats, amb mosaics de prats secs i espais agrícoles. La Serra de les Guilles és un corredor biològic que dóna continuïtat a les masses forestals del Parc Natural del Montnegre cap al mar. Entre els mamífers destaca la presència de la Guilla, la geneta, l'esquirol i el toixó, entre els ocells el gaig, el tudó, les mallerengues, l'esparver o l'aligot comú.

 

Dificultat de les rutes

Ruta de l'Esquirol

· DIFICULTAT: baixa
· LONGITUD: 3 Km
· DURADA: 1 h

Ruta del Corb Marí

· DIFICULTAT: mitjana-baixa
· LONGITUD: 3 Km
· DURADA: 1 h 30 min

Ruta de la Guilla

· DIFICULTAT: mitja-alta
· LONGITUD: 10 km
· DURADA: 2 h i 30 min

Característiques


Aquestes rutes disposen de senyalització i s'integren amb d'altres que formen part
de la Xarxa de Senders i Camins del Maresme. 
 
Podeu consultar més informació sobre les rutes en els següents enllaços: 

Altres activitats

també et poden interessar