Catifes de Corpus

que fer

Catifes de Corpus

Les tradicions i la cultura popular omplen el nostre calendari de celebracions. Amants de les festes i dels costums, els calellencs esperem amb entusiasme el Carnestoltes, Sant Jordi, l’Aplec de la Sardana i la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita. I a cada festa, a cada trobada, ens agrada participar-hi activament. Aquesta vitalitat s’expressa de manera especial durant la celebració de les catifes de Corpus, quan veïns i entitats surten al carrer tots plegats per engalanar la ciutat amb les tradicionals catifes de flors.

Cada any, la festivitat de Corpus omple els carrers de Calella de colors i perfums, una tradició que encara perdura a moltes poblacions catalanes. Es diu que el seu origen es troba en les decoracions amb herbes i flors que es feien antigament a les llars romanes, quan arribava la primavera.

De bon matí, la ciutat es vesteix amb les catifes que entitats, associacions i veïns han preparat setmanes abans. Els dissenys són molt variats, amb figures i dibuixos ben diversos que es guarneixen amb pètals, llavors i elements florals de tots els colors. Una explosió de fragàncies i imaginació que atreu la mirada de visitants i curiosos vinguts d’arreu, que admiren l’espectacularitat de les creacions amateurs fetes per veïns, familiars i voluntaris de totes les edats.

Cap al capvespre, el gegants i capgrossos de Calella són els encarregats de posar fi a la jornada, passant-hi per damunt en cercavila i desfent les catifes com és tradició. Una festa que emociona a petits i grans i omple d’orgull i alegria els carrers de la nostra ciutat. Al Corpus tothom hi està convidat!

TREPITJADA DE CATIFES

  • A partir de 19.30 h, inici de la cercavila dels Geganters i Grallers de Calella per desfer les catifes.
  • Recorregut des del carrer Jovara fins el carrer Església i celebració del final de festa davant la sala Mozart.

INFORMACIÓ D'INTERÈS

  • Data: Juny de 2022
  • Lloc: Diversos carrers
  • Horari: Tot el dia
  • Preu: Gratuït

Altres activitats

també et poden interessar

Utilitzem galetes pròpies per millorar els nostres serveis.
Tancar Galetes