Festa Major de la Minerva

que fer

Festa Major de la Minerva

Setembre és un mes de contrastos. Deixem enrere els llargs dies d’estiu, calor i ritmes improvisats per començar a gaudir de les primeres llums de tardor. La rutina torna a posar-se en moviment, però els calellencs, lluny de quedar-nos a casa, aprofitem el bon temps que encara ens acompanya per sortir al carrer, passar bones estones i assaborir tot allò que Calella ens ofereix. I setembre ve carregat de festivitats!

La ciutat es prepara per viure un mes intens d’actuacions, concerts i actes populars. I pels volts del 23 de setembre, és festa grossa a la ciutat. Arriba la Festa Major de la Minerva! Són dies de cultura, folklore i tradició en un festa plena d’activitats per a tota la família.

A la plaça de Lluís Gallart, podreu veure ballar els gegants de la ciutat, en Quirze i la Minerva, sempre acompanyats d’en Mastegamosques, el capgròs calellenc que obre pas a les desfilades. El so de les gralles i els tambors captiva a petits i grans, que queden embadalits davant el seu pas. I en caure el vespre, comença el festival de llum, pòlvora i color amb la celebració de la Nit de Foc! Us esperen dracs i diables saltant sota les guspires i ballant entre traques i petards, prepareu-vos per gaudir d’una de les celebracions tradicionals més màgiques del poble català.

A l’envelat de la platja, les nits bullen de festa i diversió amb la música dels millors grups alternatius del moment. Per acabar, calellencs i visitants compartim els darrers moments sota la llum dels focs artificials a la platja Garbí, acomiadant fins l’any vinent la nostra Festa Major.

NO ET POTS PERDRE...

  • Pregó de Festa Major 
  • Audició de Sardanes
  • Mostra de balls de la Colla de Gegants i Grallers de Calella
  • Mostra de plats casolans 
  • Concerts a l'envelat de la platja
  • Espectacle Nit de Foc 
  • Focs artificials

INFORMACIÓ D'INTERÈS

Altres activitats

també et poden interessar