Els esdeveniments esportius i culturals com l’Ironman, el Sing for Gold, l’Oktoberfest o el Screamin’ han contribuït a recuperar les xifres d’ocupació, generant també un impacte en l’economia de la ciutat, que han contribuït una vegada més a la desestacionalització de l’activitat turística a Calella.
Calella ha consolidat el procés de recuperació del turisme aquest any 2022. Els indicadors de gestió recollits gràcies al Sistema d’Intel•ligència Turística de l’Ajuntament de Calella posen de manifest un notable increment de la corba de demanda dels turistes vers la nostra ciutat fins i tot millor que en temporades anteriors a la pandèmia. Concretament, enguany Calella ha sumat un total de 1.685.294 pernoctacions, una xifra que suposa un increment del 119% respecte a la temporada passada (767.556).
En total, 462.393 turistes (segons dades del Tourist Data System) han visitat Calella aquest any entre els mesos de gener a setembre, una dada fins i tot millor que en anys anteriors, 281.546 (2021) i 399.154(2019)
Així doncs, enguany han estat més turistes els que han visitat Calella amb una mitjana d'estada de 3,90 dies, de juny a setembre. La mitjana d’ocupació d’enguany entre aquests mesos s’ha equiparat a dades de temporades anteriors a la pandèmia arribant a un 73%.
En relació a la procedència dels turistes que visiten Calella, cal tenir en compte que es percep una recuperació dels mercats internacionals, sobretot el francès. Aquest fet té a veure amb la campanya de màrqueting que l’Ajuntament ha dut a terme des de fa un parell d’anys conjuntament amb l’ATC (Associació Turística de Calella) concretament en el mercat francès. Les dades també són positives en el cas dels turistes procedents d’Espanya i també és remarcable el turisme de proximitat que prové de tots els punts de Catalunya.
Pel que fa a la despesa econòmica d’aquests turistes, d’acord amb les dades facilitades per CaixaBank Research, hi ha hagut una redistribució de l’impacte econòmic entre el teixit empresarial de Calella, sent en la dimensió internacional, el turista francès (5M€ entre gener-setembre 2022) el que més gasta, seguit del neerlandès, el britànic i l’alemany. Concretament, aquesta distribució de la despesa turística internacional és la següent: un 32,4% va destinat als allotjaments, un 26,3% al consum, un 13,7% als restaurants, un 9,5% als reintegraments, un 9,9% a la moda, un 6,1% a l’alimentació i, per últim, el 2,1% restant es destina a altres.