Far de Calella

que fer

Far de Calella

Visita el Far!

Sens dubte el símbol per excel·lència de Calella! 

Situat al cim d’un promontori d’uns 50 metres d’altitud, al lloc on ara hi ha el far, hi havia hagut una antiga torre de guaita i defensa, artillada, que vigilava i protegia les costes dels perills dels atacs dels pirates argelins. L’actual edifici es troba situat als 41°, 36’, 40” de latitud nord i als 8°, 51’, 38” de longitud est del meridià de Sant Ferran i està classificat com a far de tercer ordre. 

Una R.O. de 9 d’octubre de 1856 va arrencar els treballs d’edificació del far, que finalment, sota la direcció de l’enginyer Marià Parellada, va poder ser inaugurat el dia 15 de desembre de 1859. En un principi, la llanterna fou alimentada amb oli a pressió i, més tard, el combustible fou substituït per parafina i petroli. L’any 1927, fou electrificat, l’aparell òptic fou millorat i es canvià per un altre procedent de les illes Medes, avui dia encara en servei amb petites modificacions.

Avui, la llum del far assoleix una distància d’unes 35 milles i és conegut a les cartes de navegació per les seves llampades, 3 i 2, cada 30 segons.

Des del Far, les vistes sobre la platja de Calella no deixen indiferent. Els tons verds i blaus es combinen a la perfecció per posar el fons a unes fotografies que de ben segur immortalitzaran els millors capvespres d’estiu. I és precisament en aquest moment quan l’activitat s’intensifica. Un dels millors moments per gaudir de les sensacions que s’evoquen des de la màgia d’aquest espai és durant la programació de les Nits d’Estiu que any rere any es celebren durant els mesos de juliol, agost i setembre.

No és extrany doncs, que cada vegada més sigui un dels llocs escollits per parelles que troben en aquest far, el millor indret per donar-se el "sí vull" més important de les seves vides! 

Mirador del Far de Calella

A l’exterior del far, gaudireu d'un excel·lent mirador des d’on es gaudeix d’unes vistes privilegiades de la ciutat de Calella, del conjunt del mar i la costa i més enllà, de les muntanyes del parc natural del Montnegre i Corredor.

Com arribar al Far?

HORARIS

  • De l'1 d'abril al 30 de juny i el mes d'octubre: dissabtes, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h.
  • Juliol, agost i setembre: de dimarts a diumenge i festius de 17.00 a 21.00 h.
PREUS
 
Entrada normal: 2,00 €
Entrada reduïda: 1,00 €
Entrada combinada Far+Museu+Refugi: 3,50 €

Informació d'interès

  • Nom: Far de Calella 
  • Adreça: Carretera Nacional II, km. 666
  • Contactar: m.calella@diba.cat 
  • Telèfon: +34 93 769 51 02 
 

Altres activitats

també et poden interessar

Utilitzem galetes pròpies per millorar els nostres serveis.
Tancar Galetes